čtvrtek 28. července 2016

Švestková zmrzlina

Výborná a celkem nenáročná!!! 
Určitě lze dělat i z jiného ovoce, ale protože mě kamarádka tak zásobila švestkami, že už opravdu nevím, co s nimi, tak jsem dle jednoho receptu na internetu, zkusila švestkovou zmrzlinu. 
A je fakt výborná!!!

Recept:
Suroviny:
Smetana ke šlehání, 2 lžíce medu, bílý jogurt a švestková dřeň (tyčovým mixerem rozmixujeme švestky s trochou vody a cukrem)
Postup:
Vyšleháme šlehačku. Pomalu vmícháme 2 lžíce medu, jogurt a švestkovou dřeň.
Vše nejlépe vyšlehat v kovové míse, uzavřít a dát na 4 hodiny do mrazničky, ale každou hodinu zmrzlinu pořádně promíchat.
Dobrou chuť 




6 komentářů:

  1. Tak svestkovou jsem jeste nemela:-). Ale proc ne:-). Pekny dvecer, Ivanko. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marci. Švestkovou jsem taky jedla teď poprvé a hodnotím to na 1. Měj se pěkně Ivana

      Vymazat
  2. Švestkovou jsem ještě neochutnala, ale vypadá lákavě a zmrzlinu miluju. Hezké dny. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivanko, ty nepolevuješ! Zavařuješ, sirupuješ a teď i zmrka.. Taky ji často dělám, i když švestkou jsem ještě nezkoušela.
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ivanko, domácí zmrzlina musí být úplná lahoda :-) Švestkovou jsem zatím nikdy nejedla, asi ji budu muset také vyzkoušet. Hezký den A.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá fakt famózně tohle chci teda určitě zkusit, jsi nedozírná studnice Ivanko !

    OdpovědětVymazat