Výborná a celkem nenáročná!!!
Určitě lze dělat i z jiného ovoce, ale protože mě kamarádka tak zásobila švestkami, že už opravdu nevím, co s nimi, tak jsem dle jednoho receptu na internetu, zkusila švestkovou zmrzlinu.
A je fakt výborná!!!
Recept:
Suroviny:
Smetana ke šlehání, 2 lžíce medu, bílý jogurt a švestková dřeň (tyčovým mixerem rozmixujeme švestky s trochou vody a cukrem)
Postup:
Vyšleháme šlehačku. Pomalu vmícháme 2 lžíce medu, jogurt a švestkovou dřeň.
Vše nejlépe vyšlehat v kovové míse, uzavřít a dát na 4 hodiny do mrazničky, ale každou hodinu zmrzlinu pořádně promíchat.
Dobrou chuť
Tak svestkovou jsem jeste nemela:-). Ale proc ne:-). Pekny dvecer, Ivanko. M.
OdpovědětVymazatDěkuji Marci. Švestkovou jsem taky jedla teď poprvé a hodnotím to na 1. Měj se pěkně Ivana
VymazatŠvestkovou jsem ještě neochutnala, ale vypadá lákavě a zmrzlinu miluju. Hezké dny. M.
OdpovědětVymazatIvanko, ty nepolevuješ! Zavařuješ, sirupuješ a teď i zmrka.. Taky ji často dělám, i když švestkou jsem ještě nezkoušela.
OdpovědětVymazatPosílám pozdravy, Helena
Ivanko, domácí zmrzlina musí být úplná lahoda :-) Švestkovou jsem zatím nikdy nejedla, asi ji budu muset také vyzkoušet. Hezký den A.
OdpovědětVymazatVypadá fakt famózně tohle chci teda určitě zkusit, jsi nedozírná studnice Ivanko !
OdpovědětVymazat