Po názvem Saba se v obchodě prodává vynikající papriková pasta.
Je velmi snadné si ji připravit doma:
Recept:
1 kg paprik (nejlépe těch, co dozrají do oranžova)
2 velké cibule a olej na jejich osmažení
1-2 feferonky
3 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
Cibuli nakrájet na kostičky a nechat na oleji zesklovatět. Pak přidat papriku nakrájenou na nudličky, feferonku, ocet, cukr, sůl a dusit asi 45 minut do úplného změknutí paprik. Průběžné podlévat vodou!
Směs nakonec rozmixovat, plnit do skleniček a zavařit 20 minut při 80°C.
Výborné k masu, namísto hořčice, na grilování nebo jen tak na chleba :-)
Dobrou chuť
Ivana
Tak paprikovou pastu vůbec neznám. Vypadá zajímavě
OdpovědětVymazatHezký den
Jéé, tak to vyzkoušíme! Mňam!
OdpovědětVymazatIvano, to je zajímavý recept. Určitě vzkouším. Krásné dny přeje Marie.
OdpovědětVymazatJoj, to vypada dobre, Ivnako, hezky vecer. M.
OdpovědětVymazatNeznám a mám chuť vyzkoušet!
OdpovědětVymazatIvanko, moc děkuji a přeji hezký večer. Helena
Ivanka, máš tu veľa zaujímavých a inšpiratívnych príspevkov. Určite sa tu budem rada vracať.
OdpovědětVymazatIvanko, vypadá to úžasně. Asi vyzkouším. Pěkné dny.
OdpovědětVymazat