úterý 4. srpna 2015

Krůtí v tažínu

Tak toto maso mám nejraději ze všech mas připravovaných v tažínu. Tento speciálně navržený hrnec pro pomalé vaření rozšiřuje gurmánský zážitek při stolování s více osobami, protože poklice hrnce se odkrývá až na stole a stoupající aroma z pokrmu si mohou vychutnat všichni hosté sedící u stolu stejným dílem. Navíc toto vaření při nízkém tlaku a nízké teplotě je k pokrmu velmi šetrné, nutriční hodnota tohoto jídla v porovnání např. s vysokotlakým hrncem je mnohem bohatší. 
Příprava pokrmu je časově náročnější, ale kontrola připravovaného pokrmu (kvůli spálení) nemusí být tak častá jako při klasickém dušení, maso netřeba podlévat vodou. 

Chuť masa je pak ve finále i laikem o poznání lepší. :-)





3 komentáře:

  1. Ahoj Ivanko,tak mrkám a nestačím se divit, takový hrnec jsem teda ještě neviděla ani nikde v prodeji, to je moc prima,určitě je prakticky a na stole to i hezky vypadá:-). Zdá se mi že je s keramiky ? pa K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Katko, je z keramiky, dělaný na zakázku do mé oblíbené světlé modré barvy. IVana

      Vymazat