úterý 25. srpna 2015

Česnekový olej

Sklidila jsem česnek, a protože má právě po vytažení ze země největší sílu, rozhodla jsem se této síly využít a udělala česnekový olej.

Velmi jednoduchý recept na výrobu domácího česnekového oleje:
Hlavičku česneku oloupeme, omyjeme a přes silnější sáček nadrtíme jednotlivé dílky paličkou na maso (sáček zamezí styku česneku s kovem). Takto nadrcený česnek ze sáčku ihned vsypeme do tmavé sklenice a zalijeme olejem tak, aby byl česnek zcela ponořen. Necháme vyluhovat asi 3 týdny v chladničce, pak přecedíme přes nekovové sítko.
Takto připravený olej lze použít k léčebným účelům (na ekzémy nebo vnitřně k posílení imunity, odplísnění) nebo konzumovat jako kvalitní potravinu (k toastům, k pice, do polévek, apod.)



6 komentářů:

  1. Rychlé, stručné, jednoduché.. Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jednoduché to je. A prospěšné a chutné doufám též :-)

      Vymazat
  2. Super ,určitě zkusím,česnek totiž miluji v jakékoliv podobě, okolí asi už potom asi méně :o)))
    Měj se pěkně Ivi. K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi řekla hezky, okolí to má pak opravdu horší, proto česnek "nacpu" i jim :-) Měj se hezky Ivana

      Vymazat