Ta pravá delikatesa na přicházející chladné podzimní dny!
Je výborná a myslím, že i zdravá. :-)
Na cibulce krátce osmahneme nakrájenou červenou řepu (1 bulvu) a nakrájený oloupaný jeden větší brambor. Přilijeme vodu, osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájený stroužek česneku a kousek zázvoru. Dusíme na mírném plameni asi jednu hodinu. Pak vyjmeme zázvor, polévku rozmixujeme a do ještě teplé vložíme plátek másla. Při servírování ozdobíme kysanou smetanou.
Je fantastická a taková, řekla bych, prohřívající.
Dobrou chuť.
Ivana
Ivanko, vypadá opravdu skvěla, moc ráda ji vyzkouším!
OdpovědětVymazatMěj hezké odpoledne, Helena
Děkuji Heli :-)
VymazatZázvor jsem s červenou řepou ještě nezkoušela, tak to napravím. Já tuto polévku dělám s pórkem a bez zakysanky, ale Tvoje verze je fajn. Pro toto období ideální:-).
OdpovědětVymazatHenrieta
Henrietko, vyzkoušej, je dobrá. Krásné dny, I.
VymazatHm, hned bych si jí dala, musela bych si jí však uvařit jenom pro sebe (což není problém), manžel červenou řepu ne
OdpovědětVymazatmusí. Já dělávám takovou indickou "zahřívací" z mrkve, kari a kurkumy, doplněnou rozinkami.
Hezké dny.
Ála
Mrkvová s rozinkami? To je zajímavé, určitě i dobré :-)
VymazatIvanko, to zní zajímavě, ta kombinace :) Červená řepa, to je u nás pouze dámská záležitost. Resp. klasicky zavařenou na sladkokyselo můžou i chlapi, ale jinak jí nejedí. Já ji mám ráda naopak moc :)
OdpovědětVymazatMěj se prima a díky za receptík. Petra
Peti, taky miluji červenou řepu :-)
VymazatChodím na jednu polévku s červené řepy se smetanou, je výborná, jen jsem ji ještě neuvařila. Asi to nebude nic těžkého, že? :-) Hezké dny Ivi, D.
OdpovědětVymazatNení to těžké, určitě, Danko, vyzkoušej. I.
VymazatVařím 4 různé druhy polévek z červené řepy, tak tu musím také vyzkoušet. Jsou podle receptů posbíraných z Polska, Pruska, Slezska a Německa. Určitě mi bude chutnat i ta vaše. Zrovna teď jak se ochladilo se moc hodí. Zdraví Iwka
OdpovědětVymazatSlezská polévka z červené řepy? - to zní zajímavě :-) Iwko, měj se krásně, I.
Vymazat