...jednou z možností je zavařit dýňové pyré. A je to snadné:
Dýní HOKAIDO přepůlit, řezem položit na plech s pečícím papírem a péct asi hodinu na 180°C. Po vychladnutí vyndat semínka a vydlabat dužninu. Tu pak osolenou rozmixovat, naplnit do sklenic a zavařit na 80°C po dobu asi 20 minut.
Pak možno použít do omáček, polévek, apod.
Díky za inspirativní nápad Ivanko. Sice nemám Hokaido, ale klasickou dýni, tak to vyzkouším z ní.
OdpovědětVymazatMěj se hezky.
Ála
Alčo děkuji, krásnou neděli ti přeji. I.
VymazatPrima jednoduchý recept, díky :)
OdpovědětVymazatKrásnou neděli, Ivana.
VymazatIvanko, super, díky za typ! Dýně letos narostly do obřích velikostí, i po polévce a pečení vždy kus zbývá...
OdpovědětVymazatMěj hezkou neděli! Helena
Helenko i ty se měj krásně :-)
VymazatZajímavý a přitom tak jednoduchý recept na zpracování úrody. Eva
OdpovědětVymazatNám sice dýně narostly (letos poprvé) v běžné velikosti, ale manžel jim neholduje, takže mi nejspíš bude připoužití zbývat. Takže tohle je dobrý tip.
OdpovědětVymazatHezký den