sobota 1. září 2018

Jak uchovat dýni na zimu

...jednou z možností je zavařit dýňové pyré. A je to snadné: 
Dýní HOKAIDO přepůlit, řezem položit na plech s pečícím papírem a péct asi hodinu na 180°C. Po vychladnutí vyndat semínka a vydlabat dužninu. Tu pak osolenou rozmixovat, naplnit do sklenic a zavařit na 80°C po dobu asi 20 minut.
Pak možno použít do omáček, polévek, apod.



8 komentářů:

  1. Díky za inspirativní nápad Ivanko. Sice nemám Hokaido, ale klasickou dýni, tak to vyzkouším z ní.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Ivanko, super, díky za typ! Dýně letos narostly do obřích velikostí, i po polévce a pečení vždy kus zbývá...
    Měj hezkou neděli! Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý a přitom tak jednoduchý recept na zpracování úrody. Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Nám sice dýně narostly (letos poprvé) v běžné velikosti, ale manžel jim neholduje, takže mi nejspíš bude připoužití zbývat. Takže tohle je dobrý tip.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat