sobota 22. září 2018

Ta nejlepší malinová marmeláda

Marmeláda, kterou když si otevřete třeba v zimě, vám připomene chuť a vůni léta.
Dělám ji tak, aby neobsahovala zrníčka z malin. Právě ta zrníčka, když se v marmeládě nechají, dovedou požitek z marmelády celkem znepříjemnit.
Postup:
Maliny důkladně omyjeme a necháme okapat přebytečnou vodu. Maliny pak dáme do hrnce a na mírné teplotě vaříme. Je třeba míchat. Až maliny pustí šťávu, přecedíme a důkladně vymačkáme. Získáme tak řidší dřeňovou šťávu. Šťávu zvážíme a tolik kolik váží šťáva, tolik přidáme cukru. Pro kyselejší efekt lze přidat i kys. citronovou. Na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud šťáva začne houstnout. Hotovou marmeládu nalijeme do předehřátých sklenic, důkladně zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. 
U nás je malin zatím stále hojně...
Krásný víkend všem.
Ivana



12 komentářů:

  1. Takovou dělá mámina bývalá kolegyně a je úžasná. Já bohužel nemám zdroj malin, takže vlastní nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, bez malin to nejde :-( Krásné dny Stáňo :-)

      Vymazat
  2. Ivanko, bohužel nemám tolik malin, abych ji uvařila, ale musí to být slast v ústech!
    Měj hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Super, malinovou mám nejradši. Také jsem si jí v létě navařila, i šťávy.
    Teď jsem ale koukala, jestli to není nějaký starší příspěvek, protože u nás už maliny dávno nejsou :D My jsme teď sklízeli aronii a čekají nás jablka. No však už jsme dneska ráno měli -1 :D

    OdpovědětVymazat
  4. Malinovou marmeládu bych si také dala, mňam. Jen nemám nikdy dostatek malin :-)

    OdpovědětVymazat