pondělí 1. května 2017

Domácí houskový knedlík

Tento recept mám od kamarádky. Knedlík dělaný dle tohoto receptu je výborný a docela rychlý na přípravu.

1/2 kostky čerstvého droždí
150 g mléka 
1 čajová lžička cukru 
1 vejce 
320 g polohrubé mouky 
1 čajová lžička soli 
1 starší rohlík nakrájený na malé kostičky 
Uděláme kvásek z teplého mléka, cukru a soli. Do mísy dáme vejce, mouku, sůl a připravený kvásek. Těsto pořádně zpracujeme, pak přidáme nakrájený rohlík a je-li těsto moc tuhé, dolijeme trochu mléka. 
Necháme vykynout.
Po té vytvoříme 2 šišky a vaříme v páře 25 minut.

Pozn. Dala jsem tam sice domácí vejce, ale tu žlutost knedlíku způsobila kurkuma, kterou jsem přidala do těsta v množství velmi malém (jen na špičku lžičky).  





5 komentářů:

  1. Vypadají moc pěkně. Já knedlíky na páře ještě nezkoušela. Buď vaříme kynuté klasicky ve vodě nebo jsem nedávno zkoušela hrnkové (http://werka13.blog.cz/1702/hrnkove-knedliky). Tak možná někdy vyzkouším i tyhle
    Hezké pondělí

    OdpovědětVymazat
  2. Ja ty knedliky proste neumim, nejak mi zatim nevychazely, tak radeji kupuju:-(. Pekne vypadaji. Hezky vecer, Ivanko, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, když se nedaří, člověka to odradí. Toto je ale fakt moc dobrý recept! Iva

      Vymazat
  3. Zkusím tento recept. I když knedle v páře jsem kdysi i dělávala.
    Hezké dny!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat