1/2 kostky čerstvého droždí
150 g mléka
1 čajová lžička cukru
1 vejce
320 g polohrubé mouky
1 čajová lžička soli
1 starší rohlík nakrájený na malé kostičky
Uděláme kvásek z teplého mléka, cukru a soli. Do mísy dáme vejce, mouku, sůl a připravený kvásek. Těsto pořádně zpracujeme, pak přidáme nakrájený rohlík a je-li těsto moc tuhé, dolijeme trochu mléka.
Necháme vykynout.
Po té vytvoříme 2 šišky a vaříme v páře 25 minut.
Pozn. Dala jsem tam sice domácí vejce, ale tu žlutost knedlíku způsobila kurkuma, kterou jsem přidala do těsta v množství velmi malém (jen na špičku lžičky).
Vypadají moc pěkně. Já knedlíky na páře ještě nezkoušela. Buď vaříme kynuté klasicky ve vodě nebo jsem nedávno zkoušela hrnkové (http://werka13.blog.cz/1702/hrnkove-knedliky). Tak možná někdy vyzkouším i tyhle
OdpovědětVymazatHezké pondělí
Ja ty knedliky proste neumim, nejak mi zatim nevychazely, tak radeji kupuju:-(. Pekne vypadaji. Hezky vecer, Ivanko, M.
OdpovědětVymazatChápu, když se nedaří, člověka to odradí. Toto je ale fakt moc dobrý recept! Iva
VymazatZkusím tento recept. I když knedle v páře jsem kdysi i dělávala.
OdpovědětVymazatHezké dny!
Hanka z Podkrkonoší
Tak mnoho zdaru Hani!
Vymazat