Ono stačí někdy málo. Vyjít jen před dům a natrhat to, co se právě nabízí.
Po několika dávkách pampeliškového sirupu přišel čas na sirup různorodých bylinek. A jak už jsem psala v jednom z minulých příspěvků, zběhovec začíná kvést a hluchavka vrcholí. K tomu pampelišky, jitrocel a sirup s mnoha cennými látkami je na světě :-)
A ta barva, tam mne vždy překvapí.
Ivana
Srovnání barvy s pampeliškovým sirupem |
Ivanko, tak takový bylinkový sirup bych ráda ochutnala! :-) Barvu má krásnou.
OdpovědětVymazatLuci, škoda, že to máš je mně tak daleko :-) Barva se mi taky líbí :-)
VymazatIvanko, to musí být vůně a dobrota taky!
OdpovědětVymazatMoc se mi líbí ten tvůj knedlíček :o)
Přeji hezké odpoledne, Helena
Helenko, děkuji. Měj se moc krásně, I.
VymazatNějak u nás doma nestíháme konzumovat sirupy z loňska - rakytníkový a bezový. A ty už tady Ivanko máš připravené takové zdravé lahvičky :o).
OdpovědětVymazatÁla
Alčo, ty děláš i rakytníkový? To musí být lahodné! Měj s ekrásně, I.
VymazatMáme ještě nějaké zbytky bezového sirupu... ale už se chystám na rebarborový a kdo ví, třeba i nějaká směs se uvaří ♥ Iva
OdpovědětVymazatIvo, no jo, rebarborový, ten bych si teď opravdu pro změnu dala :-)
VymazatSuper !!! Na tyhle sirupy si vůbec netroufám :)))
OdpovědětVymazatHezké májové dny. Eva
Děkuji Evi, i tobě krásné dny :-)
VymazatIvanko, krásná barva. Já jsem sirupy nikdy nedělala :-) Hezké dny.
OdpovědětVymazatDěkuji Marti :-)
VymazatTie sirupy vyzerajú dobre. Nie sú horké (neviem dať mäkčen na r na tablete:-)) od púpavy?
OdpovědětVymazatZitko, neviem čo je púpava. Ale tento sirup už mám osvědčený, hořký není. Jednou jsem dala do sirupu převahu kopřivy (žahlava?) a sirup byl opravdu dost hořký :-)
VymazatObdivuji,ja delala levandulovy vloni a docela brzy se zkazil. Vypada uzasne,zbehovec vubec neznan.Klidny vecer,Ivanko. M.
OdpovědětVymazatMarci, sirupy musí být v ledničce a pak by se zkazit neměly :-) Krásný zbytek týdne, Ivana.
VymazatIvanko, dnes budu dělat pampeliškový med, od včera se louhuje. Ale sirupy neznám, můžu poprosit o recept, vypadá báječně.
OdpovědětVymazatDěkuji a přeji fajn pátek.
Dáško, recept na tento sirup najdeš zde http://zamestemulesa.blogspot.cz/2016/05/sirup-do-caje-bylinny.html. Omlouvám se za pozdnější reakci :-) Ať se ti vydaří :-)
VymazatIvanko, prosím, dá se zběhovec s něčím zaměnit? mám ho asi na skalce, ale nejsem si jistá jestli je to on. děkuji Majka
OdpovědětVymazatMajko, zaměnit se dá asi vše, jen aby to nebylo za něco jedovatého :-). Zběhovec bývá ve skalkách oblíbený. Poznáš ho hlavně tím, že se dost silně rozrůstá. Květenství roste kolmo k zemi, listy spíše leží na půdě a stonek s květy je dost pevný, přesto se dobře trhá.Poupata jsem šedomodrá a květ výrazně modrý. A poznat ho také můžaš tak, že uděláš odvar z květů, přidáš citron a odvar se krásně začervení. No, snad jsem ti trochu pomohla :-) Měj se krásně,Ivana
Vymazat