úterý 2. května 2017

Zahradní sirup

Ono stačí někdy málo. Vyjít jen před dům a natrhat to, co se právě nabízí. 
Po několika dávkách pampeliškového sirupu přišel čas na sirup různorodých bylinek. A jak už jsem psala v jednom z minulých příspěvků, zběhovec začíná kvést a hluchavka vrcholí. K tomu pampelišky, jitrocel a sirup s mnoha cennými látkami je na světě :-)
A ta barva, tam mne vždy překvapí. 
Ivana



Srovnání barvy s pampeliškovým sirupem


20 komentářů:

  1. Ivanko, tak takový bylinkový sirup bych ráda ochutnala! :-) Barvu má krásnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, škoda, že to máš je mně tak daleko :-) Barva se mi taky líbí :-)

      Vymazat
  2. Ivanko, to musí být vůně a dobrota taky!
    Moc se mi líbí ten tvůj knedlíček :o)
    Přeji hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Nějak u nás doma nestíháme konzumovat sirupy z loňska - rakytníkový a bezový. A ty už tady Ivanko máš připravené takové zdravé lahvičky :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, ty děláš i rakytníkový? To musí být lahodné! Měj s ekrásně, I.

      Vymazat
  4. Máme ještě nějaké zbytky bezového sirupu... ale už se chystám na rebarborový a kdo ví, třeba i nějaká směs se uvaří ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, no jo, rebarborový, ten bych si teď opravdu pro změnu dala :-)

      Vymazat
  5. Super !!! Na tyhle sirupy si vůbec netroufám :)))
    Hezké májové dny. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Ivanko, krásná barva. Já jsem sirupy nikdy nedělala :-) Hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Tie sirupy vyzerajú dobre. Nie sú horké (neviem dať mäkčen na r na tablete:-)) od púpavy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitko, neviem čo je púpava. Ale tento sirup už mám osvědčený, hořký není. Jednou jsem dala do sirupu převahu kopřivy (žahlava?) a sirup byl opravdu dost hořký :-)

      Vymazat
  8. Obdivuji,ja delala levandulovy vloni a docela brzy se zkazil. Vypada uzasne,zbehovec vubec neznan.Klidny vecer,Ivanko. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, sirupy musí být v ledničce a pak by se zkazit neměly :-) Krásný zbytek týdne, Ivana.

      Vymazat
  9. Ivanko, dnes budu dělat pampeliškový med, od včera se louhuje. Ale sirupy neznám, můžu poprosit o recept, vypadá báječně.
    Děkuji a přeji fajn pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáško, recept na tento sirup najdeš zde http://zamestemulesa.blogspot.cz/2016/05/sirup-do-caje-bylinny.html. Omlouvám se za pozdnější reakci :-) Ať se ti vydaří :-)

      Vymazat
  10. Ivanko, prosím, dá se zběhovec s něčím zaměnit? mám ho asi na skalce, ale nejsem si jistá jestli je to on. děkuji Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, zaměnit se dá asi vše, jen aby to nebylo za něco jedovatého :-). Zběhovec bývá ve skalkách oblíbený. Poznáš ho hlavně tím, že se dost silně rozrůstá. Květenství roste kolmo k zemi, listy spíše leží na půdě a stonek s květy je dost pevný, přesto se dobře trhá.Poupata jsem šedomodrá a květ výrazně modrý. A poznat ho také můžaš tak, že uděláš odvar z květů, přidáš citron a odvar se krásně začervení. No, snad jsem ti trochu pomohla :-) Měj se krásně,Ivana

      Vymazat