pondělí 15. května 2017

Maso zahuštěné cuketou

Tento jednoduchý a lehký pokrm dělávám docela často. Je to velmi chutné jídlo a příprava netrvá dlouho :-)
Postup:
Maso (kuřecí, krůtí) podusím na cibulce a česneku asi 20 minut. Pak přidám bylinky dle libosti, ale určitě kmín, tymián a majoránku. Dále přidám na kolečka nakrájenou cuketu a dusím dál až do úplného změknutí masa. Po té maso vyjmu, cuketu v masové šťávě rozmixuji tyčovým mixerem do hladké omáčky. Maso vrátím zpět, ohřeji a servíruji s rýži.
Dobrou chuť :-)
Ivana   





16 komentářů:

  1. No ale to vůbec není špatný nápad...!
    Cuketu používám dost často, právě jsem ji zasadila, tak úroda snad bude:-).
    Díky za skvělý tip, Ivanko.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky cuketu používám hodně, zasazenou ji ještě nemám :-( Hezký den Henrietko! I.

      Vymazat
  2. Zrovna teď bych si dala něco takového k večeři:-)Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to hodně chutně. Krásný večer Ivi, D.

    OdpovědětVymazat
  4. Ivano, to opravdu vypadá na rychlé, zdravé a chutné jídlo. Vyzkouším jej v létě, když mám tolik cuket, že již nevím co s nimi... Krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diano, nadbytek cuket v létě, to znám. :-) Tak ať ti bude v létě toto jídlo chutnat :-)

      Vymazat
  5. Miluji jednoduchá jídla! Tomuto dávám jedničku,Ivanko!

    OdpovědětVymazat
  6. Ivanko, to vypadá dobře a chutně. Díky za tip. Hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Hmmm, tak do toho asi pujdu:-.), diky za tip, Ivanko. Hezky den. M.

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, tyhle zdravé "omáčky" zahušťované zeleninou miluji. Těším se, až začnou cuketky rodit .-) Krásné dny, Ivčo A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty domácí cukety se už taky moc těším :-)

      Vymazat