Velmi snadná a také velmi dobrá pomazánka jen ze tří surovin: Uzený losos, tvaroh a nasekaná petrželka.
Postup: Uzeného lososa v misce rozmačkáme vidličkou, přidáme tvaroh (nejlépe nízkotučný tvaroh, uzený losos je tučný dost) a nakonec nasekanou čerstvou petrželku. Vše důkladně promícháme.
Pomazánka je výborná, kdo má rád lososa, přijde si na své :-)
Krásné červencové dny.
Ivana
Díky za inspiraci, já mám lososa uzeného moc ráda (teda tu cenu již tolik ne :o)), ale neodolám) a pomazánku jsem z něj ještě neudělala.
OdpovědětVymazatHezký den Ivanko.
Ála
Luxus....
OdpovědětVymazatPOmazánku z uzeného lososa jsem ještě nedělala, ale lososa mám ráda, tak to možná někdy zkusím. Možná by bylo zajimavé nahradit petrželku sekaným koprem - zdá se mi to takové severské (dánské nebo švédské) ;-)
OdpovědětVymazatIvanko, lososa mám moc ráda. Plátky uzeného mi připadají "hřích" dávat do pomazánky, u nás jsou ke koupi lososová bříška, z nich pomazánku dělám. Přidávám jemně sekanou šalotku a kopr.
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Ivanko, určitě vyzkouším - losos mám ráda. Iva
OdpovědětVymazatV jednoduchosti je síla, přesně jako u této skvělé pomazánky. Děláme ji doma hodně často a ač toho vždy připravím vcelku dost, vydrží max. 2 dny a je to fuč.
OdpovědětVymazat