Krásně voní při pečení, skvělé chutná a na talíři na stole vypadá velmi zajímavě. Jedinou nevýhodou je, že je rychle pryč :-)
Recept:
Spodní vrstva (nádivka):
3 středně velká oloupaná jablka nakrájená na měsíčky
2 lžíce cukru
4 lžíce rozpuštěného másla
citron, skořice, muškátový oříšek
Vrchní vrstva (těsto):
2 vejce
čtvrt hrnku mléka
1 lžíce rozpuštěného másla
1 hrnek hl. mouky
čtvrt hrnku cukru
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
Postup:
Formu o průměru 20 - 24 cm důkladně vymazat máslem, pěkně uložit jabl. plátky (po otočení půjdou vidět) a přidat ostatní ingredience z nádivky.
Dále ušlehat vejce, vmíchat rozpuštěné máslo, mléko a nalít do směsi sypkých surovin, které jsme si připravili do mísy. Vše promíchat a těsto vlít do koláčové formy na jablka.
Péct na 180°C asi 30 - 40 minut.
Upečený koláč ve formě přikrýt talířem a překlopit.
Mňam, že bych dala pro zmenu kolac prevraceny? Proč ne ��. M.
OdpovědětVymazat.. a nejen pro změnu je skvělý, hezké dny Marci :-)
Vymazattaké dělám a je to mňamoza. A se švestkami rovněž.... zdravím z Jizerek. Olina
OdpovědětVymazatOlinko, se švestkami? ..ta kto určitě taky vyzkouším :-) Měj se krásně, I.
VymazatJééé to vypadá moc krásně. To určitě zkusím!
OdpovědětVymazatHezký víkend!
Hanka
Hani, vyzkoušej, stojí za to!
VymazatSuper, začínají nám padat jablka
OdpovědětVymazat...tak to je ten nejlepší čas Pavle! :-)
VymazatZajímavý koláč, musí určitě chutnat báječně.
OdpovědětVymazatHezky den, Petra
Peti, je opravdu moc dobrý :-)
VymazatIvanko, díky za připomenutí, obrácené francouzské koláče jsem jeden čas dost pekla, teď už dlouho ne.
OdpovědětVymazatMěj krásnou neděli, Helena
Krásnou i neděli i tobě Helenko :-) :-) :-)
Vymazat