středa 10. února 2016

Tiramisu nápoj

Příjemná obměna klasického dezertu a velmi rychlá příprava. To jsou výhody tiramisu nápoje.
Recept:
Jeden kelímek smetany ke šlehání ušlehat.
125 ml mascarpone
200 ml mléka
Silná káva asi do výše čtvrtiny sklenice
Cukrářské piškoty
Čokoládové hobliny nebo skořice na posypání
Polovinu ušlehané smetany, mascarpone a mléko svaříme v hrnci při co nejnižší teplotě za stálého míchání, tak dlouho až se vytvoří hladká směs.
Uvařenou černou kávu nalijeme do sklenic, nahoru rozdělíme uvařenou směs, ozdobíme zbytkem šlehačky, zapíchneme piškot a posypeme hoblinami či skořicí. 
Sladíme dle chuti.
Dobrou chuť
Ivana

5 komentářů:

  1. Mňam, to musí být přímo hýčkající dobrůtka!
    Díky za inspiraci, Klárka.

    OdpovědětVymazat
  2. Jako napoj tuto variantu vubec neznam, rada nekdy zkusim a nabidnu navstevam. Diky. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to úžasně a asi to i tak chutná. Hezký večer. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Ivčo to je lahoda, toto bych mohla mít asi denně a neomrzelo by mě to, mňam:))
    Lucka

    OdpovědětVymazat