neděle 21. února 2016

Špičková káva

Tuto zajímavou kávovou specialitku jsem pila před několika lety v Luhačovicích. Je jednoduchá na výrobu a jako zajímavé pohoštění pro návštěvu taky funguje.
Dnes jsme si ji připravili jen tak pro nedělní pohodičku.
Jak na to?
Do připravené instantní kávy se ponoří zákusek špička a nechá se volně rozpouštět. 
Je zajímavé se dívat na dění ve sklenici s kávou. Probíhá krásně barevná difúze. 
Můj tip: kafe už není třeba sladit a je lepší použít mini špičky. 
Předem odkrajuji piškot, který před servírováním dávám nahoru jako dekoraci. Za pár minut se stejně taky rozpustí.
Dobrou chuť.
Ivana.





9 komentářů:

  1. Zajímavá káva. protože kávu sladím, tak někdy zkusím.

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda to musí být dobrota. :-D Zítra běžím koupit špičky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc dobrá káva. určitě vyzkoušej :-) Ivana

      Vymazat
  3. Ivi, káva a zákusek v jednom. To musm vyzkoušet. Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, to mě právě štve, že je to káva i zákusek v jednom, takže si další zákusek k té kávě už nemohu dát. :-)

      Vymazat
  4. Kávu mám ráda, špičky také, no Ivo, to stojí za vyzkoušení. Měj hezké dny. Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Vypada to hodne zajimave. Musi to byt do instantni kavy? M.

    OdpovědětVymazat