Recept:
Jeden kelímek smetany ke šlehání ušlehat.
125 ml mascarpone
200 ml mléka
Silná káva asi do výše čtvrtiny sklenice
Cukrářské piškoty
Čokoládové hobliny nebo skořice na posypání
Polovinu ušlehané smetany, mascarpone a mléko svaříme v hrnci při co nejnižší teplotě za stálého míchání, tak dlouho až se vytvoří hladká směs.
Uvařenou černou kávu nalijeme do sklenic, nahoru rozdělíme uvařenou směs, ozdobíme zbytkem šlehačky, zapíchneme piškot a posypeme hoblinami či skořicí.
Sladíme dle chuti.
Dobrou chuť
Ivana
Mňam, to musí být přímo hýčkající dobrůtka!
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci, Klárka.
Jako napoj tuto variantu vubec neznam, rada nekdy zkusim a nabidnu navstevam. Diky. M.
OdpovědětVymazatVypadá to úžasně a asi to i tak chutná. Hezký večer. M.
OdpovědětVymazatIvanka, Ty teda robis chute :-)
OdpovědětVymazatIvčo to je lahoda, toto bych mohla mít asi denně a neomrzelo by mě to, mňam:))
OdpovědětVymazatLucka