Recept na tento vynikající mazanec jsem si přečetla v březnové příloze deníku Právo. Recept se mi zalíbil, a tak jsem jej vyzkoušela. A budu péct další, je moc dobrý - doporučuji.
Recept:
půl kila hl. mouky
špetka soli
7 dkg cukru
1 sáček vanilkového cukru
kůra z 1 bio citronu
5 dkg hrozinek
7 dkg másla - rozpustit
1 vejce
na kvásek: půl kostky droždí, cukr, 100 ml mléka
Na potření 1 rozšlehané vejce, na posypání strouhané mandle
Připravíme kvásek, pak zpracujeme těsto (je-li moc tuhé přidáme mléko). Necháme kynout v teple asi 30-45 minut. Pak uděláme z těsta bochánek, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě půl hodiny kynout. Potřeme vejcem, posypem mandlemi, uděláme uprostřed kříž a pečeme na 150°C asi 45 minut.
Ahoj Ivanko, já už jsem z toho tvého pečení a úžasných receptů paf! Nestíhám a stydím se, že to neumím!! Jsi vážně dobrá, všechno stihneš s dvěma malými dětičkami. mazanec vypadá báječně! Děkuji ti za tvé komentáře na mém blogu a přeji krásnou Květnou neděli. Elli
OdpovědětVymazatAhoj Elli, recepty volím vždy tak, aby byly jednoduché. Možná se to nezdá, ale výrobky, co peču nejsou na přípravu nějak zvlášť obtížné. Ale s tím časem to je horší, to máš pravdu :-)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatJednou bych to taky chtěla umět :))) mazance a vánocky jsou výsadou moji mamky .... A já ji u toho ráda nechávám :)))
OdpovědětVymazatHezkou neděli. Eva
Mazanec je opravdu velmi jednoduchý. Kyne sám, peče se sám. S vánočkou je to už horší :-)
VymazatVyzera vyborne...ja teraz nestiham, ale urcite ho niekedy vyskusam :-)
OdpovědětVymazatTo chápu, že nestíháš, když je stěhování před tebou, tak ať to jde hladce. Ivana
VymazatČlověk chvilku není na netu a tolik dobrůtek, jsi šikulka Ivi,mazanec se Ti krásně vyvedl :o)
OdpovědětVymazat