Jednoduchá a výborná polévka
Dle článku časopisu dTest je fenykl bohatý na vit.C, draslík, má mnoho vlákniny a antioxidační účinky. Přitom je nízkokalorický, má lehce sladkou chuť a dá se konzumovat i za syrova např. do salátů.
V polévce sice projde procesem vaření, ale je užitečné i chutné zachovat alespoň fenyklové natě v syrovém stavu a posekané pak přidat do polévky.
Postup je snadný:
Fenykl nakrájet na menší kousky, vložit do osolené a opepřené vody a vařit doměkka.
Pak rozmixovat tyčovým mixerem a přilít mléko nebo zakysanou smetanu.
Na závěr jen přidat fenyklovou nať.
To je úžasné, Ivuš, hned bych si tu ňamku dala.Ráda se od tebe trochu toho vaření přiučím. O fenyklu toho moc nevím. Děkuji.a dobrou chuť! E.
OdpovědětVymazatFenykel som este neskusala, ale pri pohlade na Tvoje fotky mam chut vyskusat ho :-) Vdaka za receptik...
OdpovědětVymazatFenykl jsem nikdy nezkoušela.... A vypadá to lákavě Díky za milou virtuální návštěvu na mém blogu. Eva
OdpovědětVymazatJá také děkuji za návštěvu na blogu. Doporučuji vyzkoušet fenykl, je to hotovo raz dva. Měj se Ivana
Vymazat