Skvělý a jednoduchý recept s červenou řepou.
Postup:
Řepu oloupeme, nakrájíme na kolečka (tloušťka max. 1 cm), uložíme do pečící mísy a potřeme marinádou. Můžeme vrstvit do několika pater, každé patro vždy potřeme marinádou.
Marináda: Smícháme olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek.
Pečeme v pečící míse s poklopem, aby se řepa moc nevysušila.
Doba pečení je asi 1,5 - 2 hodny při teplotě 220°C.
Je to výborné a lehké jídlo, určitě vyzkoušejte.
Dobrou chuť.
Ivana
Pečenou řepu mám moc ráda. Dobře, žes mi jí připomněla...
OdpovědětVymazatZajímavá mňamka. Ráda vyzkouším , řepu mám taky moc ráda. Eva
OdpovědětVymazatIvanko, řepu mám ráda, teď jí většinou jen marinuji a jíme bez tepelné úpravy. Zaujal mě ten čas, peče se docela dlouho, že...
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Ano, peče se dlouho, to je nevýhoda.
VymazatMňam, pečená řepa. Musím si ji zase někdy udělat, děkuji za připomenutí. Mám ráda i řepové karbanátky...
OdpovědětVymazatKatko, řepové karbanátky přímo miluju♥. Měj se krásně, I.
VymazatČervená řepa se mi letos urodila, pěstovala jsem ji poprvé. Na pečenou se zrovna chystám, ten čas pečení je docela dlouhý?
OdpovědětVymazatÁla
Ano, peče se to fakt dlouho. Jinak je řepa tvrdá, vyplatí se počkat si :-)
Vymazat