... pro mě je to spíše takový polotovar na ♥rajskou polévku♥.
Ale hlavně je to snadné na výrobu a dělá se to skoro samo :-)
Recept:
1 - 1,5 kg zralých rajčat
30 g cukru
20 g soli
Rajčata nakrájet a povařit s malou troškou vody po dobu asi 20 minut při nízké teplotě. Pak přepasírovat, přidat sůl a cukr a je-li protlak příliš řídký, pak nějaký čas vařit do požadovaného zhoustnutí.
Hotové plnit do vyhřátých skleniček a sterilizovat asi 20 minut.
Možno okořenit hřebíčkem, skořicí, čili, apod.
♥♥♥
Není nad domácí pochoutku :))))
OdpovědětVymazatPrima klasický základ z rajčátek. Taky děláme. Domácí jsou domácí :)
OdpovědětVymazatMěj se báječně, Petra
Robám úplne rovnako ... klasika je klasika ... Domáci pretlak je najlepší, vieš, že tú krásnu farbu má z tvojich rajčín a nie z pridaného farbiva ... Prajem krásne dni ... L.
OdpovědětVymazatŠikulka....
OdpovědětVymazatBezvadny polotovar, verim, ze ta rajska je pak skutecne rajska:-). Hezky den, Ivanko. M.
OdpovědětVymazatKdybych měla vlastní rajčata, tak budu taky vařit. nemám, co dostaneme - sníme!!!
OdpovědětVymazatIvanko, budeš mít exkluzivní rajské!
Moc zdravím, Helena
Také dělávám, rajčat letos máme bohatě. To se budeme v zimě mít, že Ivanko :o)).
OdpovědětVymazatÁla
Vypadá moc pěkně. Já ale vlastní rajčata nemám, takže pro mne je to jen pokochání hezkou fotkou. Ale věřím, že bude chutnat.
OdpovědětVymazatNádherná barva! Já jsem kuchtila kečup provensálský podle Kuchařky ze Svatojánu. Ale rajčat je dostatek, tak možná dojde i na protlak.
OdpovědětVymazatMěj se krásně tvořivě Ivi!
Zuzka