Tento recept jsem si nemohla nechat je pro sebe!!!
Jsou výborné, kdo má rád cuketu, určitě ocení.
Postup:
Cuketu (oloupanou) nastrouhat na hrubo a dostatečně nasolit, nechat asi hodinu uležet. Cuketa pustí šťávu a tu je třeba důkladně vymačkat (šťávu nevylévat, je bohatá na vitamíny, hodí se např. do polévky).
Do vymačkané cukety přidat vejce, sůl, pepř, na drobno nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, trochu strouhaného sýru a strouhanku. Vše promíchat a vytvářet na plech vyložený pečícím papírem placičky. Navrch každé placičky dát plátek uzené slaniny. Slanina se vypeče a tuk se vsákne do placičky.
Tento "manévr" se slaninou dodá placičkám výjimečnou chuť.
Dobrou chuť.
Taky dělám podobné placičky- je to dobrota! Mám kliku, že to chutná i manželovi.
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka (bavi-mne-to)
Hani, to je důležité. Aby jídlo chutnalo i rodince!
VymazatDík za inspiraci k dnešnímu obědu :-)
OdpovědětVymazatEvi, vyzkoušej :-)
VymazatJdu do nich, díky za inspiraci, Ivanko!
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Helenko, nebudeš zklamaná... :-)
VymazatPáni, tak to je pecka!!! Určitě vyzkouším, protože už se mi rýsují cukety ve skleníku, tak pak to pojede!!Díky za inspiraci, Ivanko! Elli
OdpovědětVymazatElli, z domácí cukety chutnají ještě lépe :-) :-)
VymazatIvanko, přesně takové jsem dělala včera večer. Byla to moc dobrá večeře.
OdpovědětVymazatHani, jsou výborné, že? Měj se krásně, I.
VymazatZajímavý recept, zas trochu jiný, než to, co jsem z cuket zatím dělala. Uvidím, jestli se letos urodí. jestli ano, tak vyzkouším.
OdpovědětVymazatHezký den
Vyzkoušej Stáňo, nebudeš zklamaná a rodinka jistě taky ne :-)
VymazatJdu do toho :) mňam Radana
OdpovědětVymazatteď jsem našla jednu přerostlejší, tak bude k večeři podle výše uvedeného vzorku..... díky za tip. Olina z Jizerek
OdpovědětVymazat