Osvěžující sirup s lehkým nádechem pozdního léta a nádhernou jantarovou barvou.
Skvělý i do horkého čaje.
...a výborný i do čaje s rumem :-)
Jak na něj?
Jablka zbavit jadérek, rozkrájet na dílky a povařit asi 10 minut ve vodě. Pak přidat 3 větvičky máty a nechat vyluhovat asi tak 10-15 minut. Vodu přecedit, přefiltrovat, přisypat cukr a kys. citronovou dle chuti. Vše za stálého míchání zahřát na asi 60 °C. Nalít do předem předehřatých čistých lahví. Skladovat v chladu!
Tak to musí být lahůdka, vynikající kombinace a recept vypadá také jednoduše...takže super inspirace!
OdpovědětVymazatDianko, jak píšeš: jednoduché a lahodné :-) Měj se krásně, I.
VymazatIvanko, máta je vynikající, jablíčka taky... výsledek musí být luxusní a lahodný. Sbíhají se mi sliny.
OdpovědětVymazatHezký zbytek léta
Katka ♥
Katko, i tobě krásný zbytek léta :-)
VymazatSuper..nápad..Ila
OdpovědětVymazatDíky Ilčo :-)
VymazatTo zní taaak hezky! Když vidím tu předpověď na čaje nepochybně dojde...
OdpovědětVymazatIvanko, měj hezký den. Helena
Helenko, máš pravdu, počasí už bude na teplejší nápoje :-)
VymazatVýborný recept s mojou obľúbenou mätou, určite vyskúšam. Akú trvanlivosť má sirup?
OdpovědětVymazatMoniko, V ledničce klidně i rok. Ivana
VymazatIvanko, já dělám jen mátový. Tento má krásnou barvu. hezký den.
OdpovědětVymazatMátový je taky skvělý :-). Marti, měj se krásně.
Vymazat