středa 30. srpna 2017

Jablečno-mátový sirup

Osvěžující sirup s lehkým nádechem pozdního léta a nádhernou jantarovou barvou.
Skvělý i do horkého čaje.
...a výborný i do čaje s rumem :-)




Jak na něj?
Jablka zbavit jadérek, rozkrájet na dílky a povařit asi 10 minut ve vodě. Pak přidat 3 větvičky máty a nechat vyluhovat asi tak 10-15 minut. Vodu přecedit, přefiltrovat, přisypat cukr a kys. citronovou dle chuti. Vše za stálého míchání zahřát na asi 60 °C. Nalít do předem předehřatých čistých lahví. Skladovat v chladu!

12 komentářů:

  1. Tak to musí být lahůdka, vynikající kombinace a recept vypadá také jednoduše...takže super inspirace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dianko, jak píšeš: jednoduché a lahodné :-) Měj se krásně, I.

      Vymazat
  2. Ivanko, máta je vynikající, jablíčka taky... výsledek musí být luxusní a lahodný. Sbíhají se mi sliny.
    Hezký zbytek léta
    Katka ♥

    OdpovědětVymazat
  3. To zní taaak hezky! Když vidím tu předpověď na čaje nepochybně dojde...
    Ivanko, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, máš pravdu, počasí už bude na teplejší nápoje :-)

      Vymazat
  4. Výborný recept s mojou obľúbenou mätou, určite vyskúšam. Akú trvanlivosť má sirup?

    OdpovědětVymazat
  5. Ivanko, já dělám jen mátový. Tento má krásnou barvu. hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mátový je taky skvělý :-). Marti, měj se krásně.

      Vymazat