úterý 12. ledna 2016

Chléb ze zakysané smetany

Suroviny:
 kelímek zakysané smetany (200g), kelímek vody, 2 kelímky hladké mouky, 1 kelímek celozrné mouky, lžička soli, lžíce medu, 1 malé vajíčko, na špičku lžičky sušené droždí.
Postup:
Všechny ingredience smícháme a necháme kynout 12 hodin. Nakynuté těsto vlijeme do pečící formy na chleba nebo biskupský chlebíček a pečeme 10 minut na 220°C,pak 20 minut na 200°C a pak ještě max 10 minut na 180°C.
Chléb je vynikající, vláčný a nemá tvrdou kůrku.

15 komentářů:

  1. Ivanko, chléb i recept vypadá dobře. Ráda vyzkouším.
    Děkuji za recept a měj hezký večer. Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmmm, to vypadá moc zajímavě :-) diky za recept. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Na chleba si ještě netroufnu, u nás se peče jen z bezlepkové mouky a s ní je to trošku risk, ale ten váš vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na bezlepkový se chystám, ale mám obavu, jak to dopadne :-)

      Vymazat
  4. No to je krasny chleb. A navic v hrneckove/kelimkove verzi. To mam rada, jde to rychle. Jeste nejakou formu a jdu do toho. Diky:-). Marcela

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsem ještě nedělala, určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  6. Já si říkal, že bychom si mohli zase upéct chleba, poslední byl někdy v listopadu. Díky za recept. Pavel

    OdpovědětVymazat
  7. Ivanko, chléb vypadá výborně, určitě ho vyzkouším.
    Iva

    OdpovědětVymazat