Suroviny:
kelímek zakysané smetany (200g), kelímek vody, 2 kelímky hladké mouky, 1 kelímek celozrné mouky, lžička soli, lžíce medu, 1 malé vajíčko, na špičku lžičky sušené droždí.
Postup:
Všechny ingredience smícháme a necháme kynout 12 hodin. Nakynuté těsto vlijeme do pečící formy na chleba nebo biskupský chlebíček a pečeme 10 minut na 220°C,pak 20 minut na 200°C a pak ještě max 10 minut na 180°C.
Chléb je vynikající, vláčný a nemá tvrdou kůrku.
Vypadá výborně! Petra z hájenky
OdpovědětVymazatDíky. :-)
VymazatIvanko, chléb i recept vypadá dobře. Ráda vyzkouším.
OdpovědětVymazatDěkuji za recept a měj hezký večer. Jarka
Jarko, chleba je opravdu dobrý.
VymazatHmmmm, to vypadá moc zajímavě :-) diky za recept. Eva
OdpovědětVymazatNení zač,Ivana :-)
VymazatNa chleba si ještě netroufnu, u nás se peče jen z bezlepkové mouky a s ní je to trošku risk, ale ten váš vypadá moc dobře :)
OdpovědětVymazatNa bezlepkový se chystám, ale mám obavu, jak to dopadne :-)
VymazatNo to je krasny chleb. A navic v hrneckove/kelimkove verzi. To mam rada, jde to rychle. Jeste nejakou formu a jdu do toho. Diky:-). Marcela
OdpovědětVymazatJá mám taky hrnkové verze ráda. Měj se Ivana
VymazatTak to jsem ještě nedělala, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatTak ať sse vydaří :-) Ivana
VymazatJá si říkal, že bychom si mohli zase upéct chleba, poslední byl někdy v listopadu. Díky za recept. Pavel
OdpovědětVymazatRecept je fakt dobrý, doporučuji. Ivana
VymazatIvanko, chléb vypadá výborně, určitě ho vyzkouším.
OdpovědětVymazatIva