Asi to všichni znáte, že z kopřiv se dá udělat špenát. Já jsem to zkusila uvařit dvakrát v životě, až podruhé to bylo ono. Když průběžně stále ochutnáváte, je-li dost slaný, dostatečně česnekový a dostatečně jemný, tak výsledek je perfektní, nerozeznatelný od opravdového.
Při obědě jsem rodince neřekla, že špenát je z kopřiv a nikdo nic nepoznal.
Recept:
Asi 15-20 kopřiv (jen vršky cca 15cm), otrhat jen lístky
česnek, sůl,
lžíce oleje, mouky , mléka.
Postup:
Na rozehřátém oleji krátce orestujeme listy kopřiv, přidáme lžíci hl.mouky, lžíci mléka. Chvílí dusíme, je-li třeba, přilijeme mléko, ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Na závěr zjemníme kouskem másla.
Tohle vypadá na hodně velkou dobrotu!
OdpovědětVymazatIvano, přeji hezký večer. Helena
Ivanka, ja som nepoznala. Naozaj to vyzerá lákavo, možno vyskúšam. Špenát milujeme, snáď aj takýto nám bude chutiť. Zo žihlavy - kopřivy zatiaľ varím len čaj, ktorý je vynikajúci :) Pekný zvyšok víkendu prajem. Maja
OdpovědětVymazatHmmm, tak to by me nenapadlo,ale na rodinku bych musela pouzit stejny trik.-). Vypada to dobre:-). M.
OdpovědětVymazat