neděle 28. ledna 2018

Polévka z vodnice

Vodnice - zelenina, která chutná lahodně. Má hodně vlákniny, cenná je pro antibakteriální účinky. Je nízkokalorická a chutné dobře i syrová.
Vyzkoušela jsem vodnici poprvé, a to ve formě polévky. Polévku jsem dělala podle receptu, kde se kromě vodnice, přidává ještě celer a brambor. Z koření bobkový list, nové koření a pepř. Osolit dle chuti a lehce zahustit moukou. Kvůli dětem mixuji (kousky zeleniny nepozřou :-)).
Doporučuji vyzkoušet :-)
Ivana.



10 komentářů:

  1. Krásné foto jako vesmírné planety.
    Vodnici jsem už taky ochutnala. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě musí být polévka dobrá. Ale já vodnici nikdy neochutnala. Musím to napravit.
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, určitě vyzkoušej. Hezkou neděli i tobě :-)

      Vymazat
  3. V zivote jsem ji nejedla, ale myslim, ze by mi polevka chutnala, vypada lakave. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, polévka dobrá, Syrová možná ještě lepší :-)

      Vymazat
  4. Ivanko, vodnici mám moc ráda syrovou, v salátu, polévka zní hodně zajímavě!
    A milý dárek od Marcelky - to se tady, v blogerském světě celkem často stává...
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko. souhlasím, syrová vodnice je moc dobrá. Hezký večer i tobě :-)

      Vymazat
  5. Ivanko, vodnici vůbec neznám, musím zkusit. Pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  6. Ivanko, já znám vodnici podlouhlou, celou bílou. Tu si jen nakrájíme na tenké plátky a posolíme a je to skvělé zobání. :-) Chutná podobně jako ředkvička.
    Tuhle barevnou vodnici neznám, ani si neumím představit jak chutná, ale pokud měla úspěch, asi to je dobrota. :-) A zas trochu změna v kuchyni, viď. :-)

    OdpovědětVymazat