Vodnice - zelenina, která chutná lahodně. Má hodně vlákniny, cenná je pro antibakteriální účinky. Je nízkokalorická a chutné dobře i syrová.
Vyzkoušela jsem vodnici poprvé, a to ve formě polévky. Polévku jsem dělala podle receptu, kde se kromě vodnice, přidává ještě celer a brambor. Z koření bobkový list, nové koření a pepř. Osolit dle chuti a lehce zahustit moukou. Kvůli dětem mixuji (kousky zeleniny nepozřou :-)).
Doporučuji vyzkoušet :-)
Ivana.
Krásné foto jako vesmírné planety.
OdpovědětVymazatVodnici jsem už taky ochutnala. Eva
Krásné přirovnání Evi. Krásnou neděli, I.
VymazatUrčitě musí být polévka dobrá. Ale já vodnici nikdy neochutnala. Musím to napravit.
OdpovědětVymazatHezkou neděli!
Hanka
Hani, určitě vyzkoušej. Hezkou neděli i tobě :-)
VymazatV zivote jsem ji nejedla, ale myslim, ze by mi polevka chutnala, vypada lakave. M.
OdpovědětVymazatMarci, polévka dobrá, Syrová možná ještě lepší :-)
VymazatIvanko, vodnici mám moc ráda syrovou, v salátu, polévka zní hodně zajímavě!
OdpovědětVymazatA milý dárek od Marcelky - to se tady, v blogerském světě celkem často stává...
Měj hezký večer, Helena
Helenko. souhlasím, syrová vodnice je moc dobrá. Hezký večer i tobě :-)
VymazatIvanko, vodnici vůbec neznám, musím zkusit. Pěkný nový týden.
OdpovědětVymazatIvanko, já znám vodnici podlouhlou, celou bílou. Tu si jen nakrájíme na tenké plátky a posolíme a je to skvělé zobání. :-) Chutná podobně jako ředkvička.
OdpovědětVymazatTuhle barevnou vodnici neznám, ani si neumím představit jak chutná, ale pokud měla úspěch, asi to je dobrota. :-) A zas trochu změna v kuchyni, viď. :-)