neděle 27. srpna 2017

Papriková pasta SABA

Po názvem Saba se v obchodě prodává vynikající papriková pasta.
Je velmi snadné si ji připravit doma:
Recept:
1 kg paprik (nejlépe těch, co dozrají do oranžova)
2 velké cibule a olej na jejich osmažení
1-2 feferonky
3 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
Cibuli nakrájet na kostičky a nechat na oleji zesklovatět. Pak přidat papriku nakrájenou na nudličky, feferonku, ocet, cukr, sůl a dusit asi 45 minut do úplného změknutí paprik. Průběžné podlévat vodou!
Směs nakonec rozmixovat, plnit do skleniček a zavařit 20 minut při 80°C.

Výborné k masu, namísto hořčice, na grilování nebo jen tak na chleba :-)
Dobrou chuť 
Ivana



7 komentářů:

  1. Tak paprikovou pastu vůbec neznám. Vypadá zajímavě
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, tak to vyzkoušíme! Mňam!

    OdpovědětVymazat
  3. Ivano, to je zajímavý recept. Určitě vzkouším. Krásné dny přeje Marie.

    OdpovědětVymazat
  4. Joj, to vypada dobre, Ivnako, hezky vecer. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Neznám a mám chuť vyzkoušet!
    Ivanko, moc děkuji a přeji hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ivanka, máš tu veľa zaujímavých a inšpiratívnych príspevkov. Určite sa tu budem rada vracať.

    OdpovědětVymazat
  7. Ivanko, vypadá to úžasně. Asi vyzkouším. Pěkné dny.

    OdpovědětVymazat