Lehký letní dezert z lesních ostružin.
Výroba dezertu je stejná jako u klasického tiramisu, ale místo kávy na polití cukrářských piškotů, používám ostružinovou dřeň.
Výroba ostružinové dřeně: Ostružiny s troškou vody rozmixuji tyčovým mixerem, pak přes hrubší cedník přecedím zrníčka a hotovo. Dřeň nesladím, protože cukrářské piškoty jsou sladké dost.
Nechám ztuhnout asi 12 hodin v chladničce.
Pro dospělé doporučuji do dřeně přidat trochu rumu :-)
Dobrou chuť
Ivana
Ivano, díky za recept. Na zahradě dozrávají ostružiny, tak určitě vyzkouším. M.
OdpovědětVymazatMAruško vyzkoušej, ať ti chutná :-) Ivana
VymazatNadherne mlsani, jen u nas zadne ostruziny siroko daleko:-(. M.
OdpovědětVymazatMarci, tak to je škoda, náš les je jich plný. Ale zas u nás v lese žádná borůvka :-( Měj se pěkně Ivana
VymazatIvo, to vypadá úžasně, povznášející kombinace :))) Eva
OdpovědětVymazatEvi děkuji, a je to přitom tak jednoduché :-) Měj se fajn, I.
VymazatIvanko, to musí být velká dobrota, velmi elegantní dezert.
OdpovědětVymazatPosílám pozdravy a přidávám novou adresu mého blogu.
Pa, Helena
https://sincerehelena.blogspot.cz/