čtvrtek 28. ledna 2016

Domácí rohlíky a "klas"

Domácí rohlíky, teplé, křupavé, co provoní celý dům, tak to je delikatesa.
Recepetík mám z toho místa, ale dala jsem asi třetinu celozrnné mouky.
Rychlejší variantou je "klas", který se dělá z válce o průměru asi 5 cm šikmým zástřihem. Skvělé na stůl pro rodinu či hosty - každý si odlamuje dle libosti.






6 komentářů:

  1. Tak to vypada uzasne, rohliky i klas. Hned bych si dala:-). Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, u nás to tak bylo, hned jsme si dali a nebylo :-)

      Vymazat
  2. Taky príma..:-D Takový klas vidím poprvé,je to senzační nápad.
    Hezký den přeji
    Daška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, klas je rychlovka, když se někomu něchtějí dělat rohlíky.

      Vymazat
  3. Milá Ivanko, v první řadě děkuji za návštěvu mého blogu, a za koment. A za druhé děkuji za inspiraci na pečení, právě ten krásný chleba došel a já musím zadělat na další pečivo, neb můj milovaný manžel bez pečiva nedá ani ránu :-D Hezký víkend, my jdeme vyklízet půdu plnou harampádí. :-d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, tak ať se úklid podaří. Půda plná harampádí, to je ráj, pokud se jedná o staré věci. Určitě nějaké úlovky najdete. A´t se pečivo podaří a manželovi chutná, Ivana

      Vymazat