Pokud nemáte vyloženě kyselá jablka, nemusíte tuto buchtu vůbec při pečení sladit. Docukrovat ji při servírování můžete koneckonců vždy.
Suroviny:
600 g jablek (nakrájených na kostičky)
110 g hladké mouky
70 g rozpuštěného másla
1 vejce
1 plná lžička prášku do pečiva
Postup:
Do vyšlehaného vejce vsypeme mouku s práškem do pečiva, chvíli šleháme, pak přilijeme rozpuštěné máslo a vyšleháme. Do těsta nakonec vmícháme nakrájená jablka i se šťávou, kterou jablka pustila.
Vše dáme do kulaté dortové formy a pečeme na 170°C asi 40 minut.
Zdobíme šlehačkou, strouhanými mandlemi a čoko polevou nebo čoko posypem.
Chutná výborně ihned horká, ale i vychlazená třeba na druhý den.
dobrou chuť.
Ivana
Diky za potřebný recept:-))) Eva
OdpovědětVymazatRádo se stalo, buchta je fajn, Ivana
VymazatVypadá krásně a miluju jednoduchou a rychlou přípravu. M.
OdpovědětVymazatTo já přesně taky :-) Ivana
VymazatIvo, moc díky za recept. Jsem diabetik a sbírám si recepty na pečení bez cukru. Posílám pozdrav. Marie
OdpovědětVymazatPři sladkých jablíčkách ta absence cukru není moc poznat a jsi- li diabetik, tak jsi asi na nesladké zvyklá, takže to asi fakt nepoznáš. Měj se krásně Ivana
VymazatJá padám,Ivanko!!:-D Ty jsi nepřekonatelná! Opět takový skvělý recept!
OdpovědětVymazatAle Elli, není to žádná nepřekonatelnost, ale za zkoušku fakt stojí :-) ivana
VymazatIvanko, děkuji za návštěvu na mém blogu. Ty tady máš spoustu zajímavých věcí - líbí se mi to mléko, to musím vyzkoušet a mátový olej jsem letos nějak nestihla, ale máta na zahradě se má pořád celkem k světu.
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena
Heli, to máš pravdu, máta pořád roste , mi i kvete, i když je už celkem nečas. Mléko - kokosové - fakt zkus. Ivana
VymazatIvanko, další skvělý recept! Je to zdravá alternativa k jablečnému štrůdlu:-) Hezký den! Petra z hájenky
OdpovědětVymazatANo , když je člověk štrůdlu přejeden, tak se to hodí :-)
VymazatIvanko,
OdpovědětVymazatačkoli je už pokročilá doba, jeden, dva, tři kousky bych si hned dala. Kdo by to počítal :o)
Určitě zkusím. Děkuji za tip.
Katka