sobota 17. října 2015

Domácí mátový olej

Mátový olej lze doma připravit snadno z oleje (pachově neutrálního) a čerstvé nasekané máty. 
Do skleničky nasypu nasekanou mátu, zaliji olejem, aby byla máta celá ponořená a nechám vyluhovat několik dní (4-7 dnů). Pak přecedím a získaným olejem opět zaliji další várku nasekané máty a nechám opět luhovat několik dnů. Pak opět přecedím, olej uchovávám v chladu.
Doporučuje se: 
♣ při migréně - potírat pár kapkami oleje čelo
♣ jako masážní olej
♣ do pokrmu na zlepšení trávení
♣ do aromalampy 

Pozn.: Výsledná vůně oleje hodně záleží na druhu máty (kterých je několik desítek). 






















3 komentáře:

  1. I think it's a brilliant idea for domestic oil !
    Thanks for the recipe !
    Happy weekend :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé to je prima recept, čerstvou mátu už nemám,ale určitě na to budu myslet příštím rokem :o)

    OdpovědětVymazat