Mátový olej lze doma připravit snadno z oleje (pachově neutrálního) a čerstvé nasekané máty.
Do skleničky nasypu nasekanou mátu, zaliji olejem, aby byla máta celá ponořená a nechám vyluhovat několik dní (4-7 dnů). Pak přecedím a získaným olejem opět zaliji další várku nasekané máty a nechám opět luhovat několik dnů. Pak opět přecedím, olej uchovávám v chladu.
Doporučuje se:
♣ při migréně - potírat pár kapkami oleje čelo
♣ jako masážní olej
♣ do pokrmu na zlepšení trávení
♣ do aromalampy
Pozn.: Výsledná vůně oleje hodně záleží na druhu máty (kterých je několik desítek).
I think it's a brilliant idea for domestic oil !
OdpovědětVymazatThanks for the recipe !
Happy weekend :)
Thank you, have a nice autumn days, Ivana
VymazatJé to je prima recept, čerstvou mátu už nemám,ale určitě na to budu myslet příštím rokem :o)
OdpovědětVymazat