neděle 28. června 2015

Máslový koláč se žlutými třešněmi

Asi jako každá domácí buchta i o této musím říct, že je vynikající.
Receptík:
300g poloh.mouky
polovina balení prášku do pečiva
3 vejce
špetka soli
125g moučkovéhu cukru
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
125g rozpuštěného másla

Na drobenku: 80g mouky, 80g másla, 80g cukru

Ušleháme mléko, vejce a cukry. To pak vlijeme do mísy, kde je promíchaná mouka, prášek do pečiva a špetka soli. Ušleháme a nakonec přidáme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu pak vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, navrstvíme asi kilo vypeckovaných třešní a posypeme drobenkou.
Pečeme při 180°C do růžova (asi 35minut).
CHutná skvěle, dobrou chuť 
Ivana


2 komentáře:

  1. Ivanko, zrovna dnes ráno jsem si na tebe vzpomněla, copak asi děláš? je to jasné - opět nádherně tvoříš v kuchyni!!Jak jinak!!!Měj krásnou neděli! Elli

    OdpovědětVymazat
  2. I drink coffee and I do not have sweet additives ....!
    Greetings

    OdpovědětVymazat