Jde sice o smažené jídlo, ale je to docela příjemný způsob, jak do sebe dostat velmi zdravou červenou řepu.
Postup:
Jednu bulvu syrové červené řepy nastrouháte nahrubo, v osolené vodě uvaříte půl hrnku jáhel. V míse smícháte nastrouhanou řepu, scezené jáhly, 1-2 vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku. Vypracujem karbanátky, je-li těsto příliš mokré, přidáme strouhanku.
Smažíme ne naprudko, spíš pozvolna a déle.
Vida, vida, zrovna na tebe, Ivanko, myslím, kouknu na blog a tady tvé karbenátky z červené řepy!!Vypadají báječně, já je dělám zase z ovesnými vločkami a taky dobré..Jsi moc šikovná, přeji dobrou chuť a těším se na tvou návštěvu! Měj krásný víkend! Elli
OdpovědětVymazat