středa 4. února 2015

Musaka

Tento pokrm se dělá hlavně z mletého masa a lilku. 
Postup:
Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme mleté maso, rajský protlak, sůl, pepř a oregano (popř. piza koření). Necháme na prudkém plameni za stálého míchání tak dlouho, až se vysmahne voda.
V jiné pánvi na trošce vody krátce podusíme (asi 2-3minuty) lilek nakrájený na tenká kolečka (max.1cm). Těmito lilkovými kolečky pak vyskládáme pečící formu, na to přidáme směs mletého masa. Nakonec nahoru navršíme strouhaný tvrdý sýr a rozmíchaný jogurt se 2 vajíčky. Pečeme na 200°C asi tak 50-60minut.
Servírujeme s bagetou a čerstvou zeleninou.
Chutná to výborně.



Žádné komentáře:

Okomentovat