Tato roláda je pečená naprosto bez tuku a bez mouky, je chutná, chuťově lehká a snadná.
Suroviny:
- 5 domácích vajec
- 3 lžíce kakaa
- půl sklenice cukru
- půl balíčku prášku do pečiva
- smetana ke šlehání
Postup:
Žloutky ušleháme do pěny s cukrem, pak střídavě přidáváme ušlehaný sníh z bílků a kakao smíchané s práškem do pečiva. Směs pak nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a ten musí být vymazaný máslem nebo olejem !!! Pečem ve vyhřáté troubě min 10 minut. Pak plát nožem uvolníme z pečícího papíru a ještě teplé svineme do rolády. Necháme vychladnout a na vychladlou roládu namažeme ušlehanou šlehačku (nemusíme přidávat ztužovač šlehačky).
Necháme uležet v lednici přes noc.
Žádné komentáře:
Okomentovat