sobota 6. září 2014

Snadná kakaová roláda se šlehačkou - i pro začátečníka


Tato roláda je pečená naprosto bez tuku a bez mouky, je chutná, chuťově lehká a snadná.
Suroviny:
  • 5 domácích vajec
  • 3 lžíce kakaa
  • půl sklenice cukru
  • půl balíčku prášku do pečiva
  • smetana ke šlehání
Postup:
Žloutky ušleháme do pěny s cukrem, pak střídavě přidáváme ušlehaný sníh z bílků a kakao smíchané s práškem do pečiva. Směs pak nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a ten musí být vymazaný máslem nebo olejem !!! Pečem ve vyhřáté troubě min 10 minut. Pak plát nožem uvolníme z pečícího papíru a ještě teplé svineme do rolády. Necháme vychladnout a na vychladlou roládu namažeme ušlehanou šlehačku (nemusíme přidávat ztužovač šlehačky). 
Necháme uležet v lednici přes noc.





Žádné komentáře:

Okomentovat