čtvrtek 13. srpna 2020

Smažená obalovaná cibule

 Tato neskutečně dobrá, levná a jednoduchá delikatesa u mě už dlouho patří k létu. Smaženou cibuli lze servírovat buď k obědu s brambory nebo jen tak jako pochutinu k vínu či pivu.

Cibuli nakrájím na ne víc než 1 cm silné plátky, posolím z obou stran a obalím klasicky v trojobalu. Někdy není špatné ze vzniklých koleček (tedy ještě před obalením) vyloupnout vnitřek. Vzniknout tak kroužky jako kalamáry a z vylouplých středů malé jednohubky.

Vyzkoušejte, je to opravdu moc dobré!

Ivana










7 komentářů:

  1. Vypadá to hodně jedle. Musím, co nejdřív vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  2. No to je skvely napad, zkusim nezapomenout a nekdy prubnout:-). Hezky vecer, Ivanko. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Cibulové kroužky (v těstíčku) u nás dělají v ZJ na obědový salát se zeleninou a vepřovou panenkou. Velmi oblíbené jídlo - v objednávkovém systému je hned pryč. Doma jsem ji ještě nedělala.

    OdpovědětVymazat
  4. Ivanko, i já znám cibulové kroužky v těstíčku. Věřím, že i cibule podle tebe je velká pochoutka.
    Přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Ano znám tyto cibulové kroužky. Dělávají je syn se snachou.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Ivanko, jo už jsem dlouho nedělala. Díky za připomenutí, je to mňamka. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  7. Ivo,tuhle mňamku jsme si dělávali s manželem krátce po svatbě. Takže díky za připomenutí. Přeji hodně dalších kulinářských zážitků.

    OdpovědětVymazat