Mrkev, kousek zázvoru a máslo vám postačí na vynikající podzimní a prohřívající polévku!!!
Pak už stačí jen dochutit (sůl a pepř), vše rozmixovat a lahodná polévka je hotova.
Postup je jednoduchý. V hrnci vaříme mrkev a kousek zázvoru, tak dlouho, dokud je mrkev dostatečně měkká. Vyjmeme zázvor, osolíme opepříme a vše rozmixujeme do hladké konzistence. Pak přidáme silnější plátek másla a servírujeme.
Můj tip: Já s oblibou tuto polévku dochucují ještě dýňovým olejem.
Dobrou chuť!
Ivana.
Jednoduchá a určitě dobrá. V tomhle počasí se bude hodit. Hezkou neděli. Eva
OdpovědětVymazat...hlavně ta jednoduchost :-)
VymazatIvanko, vypadá skvostně, i když já nejsem moc polévková. Měj pěknou neděli.
OdpovědětVymazatDíky, hezkou neděli i tobě :-)
VymazatIvanko, takové polévky mám ráda. Včera jsem ji dělala z dýně - místo mrkve. Přeji ti hezkou neděli Iva
OdpovědětVymazatDýně a zázvor - to může být taky dobré!!! Měj se krýsně Ivi :-)
VymazatJuu, vypadá skvěle, ta by se mi nyní hodila k mému nachlazení...jsi šikulka, Ivuško!
OdpovědětVymazatAno, na nachlazení super! Brzy se uzdrav :-)
VymazatIvanko, zázvor nemusím, ale mrkev miluju! Polévky mám ráda vlastně všeobecně.
OdpovědětVymazatMěj se moc hezky!
Petra
CHápu, já zázvor taky nevyhledávám, ale v polévce je skvělý :-) :-) :-)
VymazatMrkvovou jsme jeste nejedla a moc me laka, tak snad na ni brzy dojde. M.
OdpovědětVymazatJednoduchá a dobrá, dětem chutná taky :-)..určitě s polévkou doma uspěješ :-)
VymazatBudu muset vyzkoušet, mrkvovou jsem také ještě nejedla. Ale dýňovou mám v tomhle období tak dvakrát týdně :D
OdpovědětVymazatIvanko, dělám ji maličko jinak, ale věřím, že i ta tvá je výborná!
OdpovědětVymazatMěj se hezky, Helena