Rychlý a skvělý.
Mísu květů nechám přes noc macerovat ve vodě tak, aby byly vodou oplynuté všechny květy.
Druhý den zahřeji tuto směs na maximálně 80°C a nechám asi 10 minut vyluhovat. Pak scedím, nasypu kilo cukru (nejlépe hnědý, sirup má pak hezčí barvu) a lžíci kys. citronové. Opět zahřeji na max. 80°C a nalévám do vymytých a vyhřátých lahví.
Ihned zavíčkuji, nechám vychladnout a uchovávám v chladu.
Ahoj Ivanko, zrovna jsem dnes o něm četla a ty už ho máš vyrobený ... super. Krásný večer D. PS: zase máme rýmu ...
OdpovědětVymazatDanko, moje děcka jdou z nemoci do nemoci, takže chápu :-)
VymazatUzasny, ja proste na tohle nemam diciplinu:-(. M.
OdpovědětVymazatDíky Marci :-)
VymazatCo, pampeliškový sirup? U nás bych musela ty pampelišky napřed vyhrabat z pod sněhu :D Ale jinak super, taky se na něj později chystám.
OdpovědětVymazatHezký den, Káťa
Káťo, u vás je sníh? No tak to by byl asi ledová pampeliškový sirup :-)
VymazatAno, ve čtvrtek začalo sněžit a v pátek tu byla dokonce sněhová kalamita, skoro jsem se nedostala do práce. Naštěstí přes neděli většina roztála, takže jsme si mohli večer opéct buřty :D
VymazatIvanko to musim zkusit ☺ diky a hezky den Radana
OdpovědětVymazatDoporučuji, zkus a dej pak vědět :-)
VymazatBylinkářská sezóna se pěkně rozjíždí! Loni jsem dělala med, mám moc ráda tu pampeliškovou vůni.
OdpovědětVymazatIvanko, měj hezký den. Helena
Helenko, je to tak, bylinářská sezona se rozjíždí, jen to počasí :-( Měj se krásně, I.
VymazatTak pampelišový sirup jsem ještě nedělala. Med ano. Takže mám zase co zkoušet.
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka z Podkrkonoší
Hani, je to vlastně totéž, jen v ridším provedení :-) Měj se krásně, I.
VymazatMoc prima příspěvek! :)) Věřím, že sirup chutná skvěle. A fotka je šikovně naaranžovaná. (y)
OdpovědětVymazatDěkuji, chutná :-), i když je bylinný :-) I.
VymazatJá chroustám zatím jen pampeliškové lístky. Snad i ten sirup stihneme. Ať přinese zdraví a radost vám přeju. Zuzka
OdpovědětVymazatDěkuji Zuzko, no já zase zkusím ty pampeliškové lístky :-) Měj se fajn Ivana
VymazatChtěla bych letos pampeliškový sirup také udělat, jen někde narazit na ty pampelišky. Nějak se jim u nás na severu nechce... :)
OdpovědětVymazat