středa 30. listopadu 2016

Polévka z řapíkatého celeru

Chuťově velmi dobrá a docela jednoduchá polévka.
Celer nakrájený na 2cm špalíčky povaříme v osolené a opepřené vodě doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme plnotučné mléko nebo 12% smetanu a lehce zahustíme jíškou.
Na fotu ozdobené dýňovým olejem a nakrájenou celerovou natí.
Řapíkatý celer má vysokou nutriční hodnotu, působí diureticky, detoxikačně, snižuje hladinu cukru v krvi a má ♥afrodiziakální♥ účinky :-)
Tak tedy: Dobrou chuť !!!


6 komentářů:

  1. Ivo, zajímavý recept. Určitě musím vyzkoušet. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta by mi moc chutnala, Ivanko!
    Moc se mi líbí tvá vánoční mýdla - nádhera!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, nikdy jsem nejedla. Ivo, měj hezký večer. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Aha, tak celý řapíkatý celer jsem ještě v receptu neviděla - to tedy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrá inspirace, Ivuš! Děkuji. A máš to hezky nafoceno!!!

    OdpovědětVymazat