neděle 11. září 2016

Domácí "Lučina"

Tento recept asi většina z vás zná. Je to další skvělá rychlovka na domácí pochoutku s malým úsilím :-). 
Je třeba:
1 velký jogurt (nejlepší je Holandia)
půl kelímku smetany ke šlehání
sůl dle chuti
Vše v míse smícháme a nalijeme do cedníku vystlaného plátýnkem. Necháme v chladničce jeden den. Vykape se syrovátka a v plátýnku zůstane domácí "Lučina". 
Chuť tohoto domácího sýru je vynikající ♥♥♥








11 komentářů:

  1. Ivanko, bezva, tak tohle urcite zkusim, protoze bez Luciny my ani ranu. Diky. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, tak to máme úplně stejně. Naučila jsem děti od malička na Lučinu. Tavené sýry jsou sloužením strašné, Lučina je čistě přírodní a přitom je výborná. A když jde udělat doma, o to líp. Tak ať vám doma ta tvoje vyrobená chutná, já věřím, že určitě bude :-)

      Vymazat
  2. Ivo, díky za domácí recept. Kolika procentní smetanu dáváš ???? Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, použila jsem 31%. Ale určitě čím víc, tím líp. Jogurt ale doporučuji fakt Holandia. Má to pak skvělou konzistenci. Ať ti chutná tvoje domácí "Lučina" :-)

      Vymazat
  3. Ivo, znám, dělám, jen občas mám některé recepty v zapomnění, díky zase obnovím. Měj se hezky. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. ... pěkný večer, domácí lučina je vynikající, také ji dělám, ale maličko jinak - místo smetany ke šlehání dávám zakysanou smetanu (velký jogurt Holandia nebo Olma a malou zakysanou smetanu s vyšším obsahem tuku - zpravidla z Lidlu). Někdy hned při smíchávání přidávám na drobno nasekanou pažitku a trochu soli, jindy zůstává bez příchuti a ve finále si ji podávám například se salátem z vařené červené řepy
    Pohodové dny
    Miluška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, variantu se zakysanou smetanou jsem taky někde četla, ale bála jsem se, že pak bude Lučina moc kyselá. Ale píšeš, že je skvělá, tak to příště zkusím se smetanou zakysanou. Díky za radu :-)

      Vymazat
  5. It looks very appetizing !!
    Greetings

    OdpovědětVymazat