Tento recept asi většina z vás zná. Je to další skvělá rychlovka na domácí pochoutku s malým úsilím :-).
Je třeba:
1 velký jogurt (nejlepší je Holandia)
půl kelímku smetany ke šlehání
sůl dle chuti
Vše v míse smícháme a nalijeme do cedníku vystlaného plátýnkem. Necháme v chladničce jeden den. Vykape se syrovátka a v plátýnku zůstane domácí "Lučina".
Chuť tohoto domácího sýru je vynikající ♥♥♥
Ivanko, bezva, tak tohle urcite zkusim, protoze bez Luciny my ani ranu. Diky. M.
OdpovědětVymazatMarcelko, tak to máme úplně stejně. Naučila jsem děti od malička na Lučinu. Tavené sýry jsou sloužením strašné, Lučina je čistě přírodní a přitom je výborná. A když jde udělat doma, o to líp. Tak ať vám doma ta tvoje vyrobená chutná, já věřím, že určitě bude :-)
VymazatIvo, díky za domácí recept. Kolika procentní smetanu dáváš ???? Eva
OdpovědětVymazatEvi, použila jsem 31%. Ale určitě čím víc, tím líp. Jogurt ale doporučuji fakt Holandia. Má to pak skvělou konzistenci. Ať ti chutná tvoje domácí "Lučina" :-)
VymazatIvo, znám, dělám, jen občas mám některé recepty v zapomnění, díky zase obnovím. Měj se hezky. Jana
OdpovědětVymazatJani, tak ať ti zas chutná :-)
Vymazat... pěkný večer, domácí lučina je vynikající, také ji dělám, ale maličko jinak - místo smetany ke šlehání dávám zakysanou smetanu (velký jogurt Holandia nebo Olma a malou zakysanou smetanu s vyšším obsahem tuku - zpravidla z Lidlu). Někdy hned při smíchávání přidávám na drobno nasekanou pažitku a trochu soli, jindy zůstává bez příchuti a ve finále si ji podávám například se salátem z vařené červené řepy
OdpovědětVymazatPohodové dny
Miluška
Miluško, variantu se zakysanou smetanou jsem taky někde četla, ale bála jsem se, že pak bude Lučina moc kyselá. Ale píšeš, že je skvělá, tak to příště zkusím se smetanou zakysanou. Díky za radu :-)
VymazatIt looks very appetizing !!
OdpovědětVymazatGreetings
Thank you, Ella. Heve a nice week. ivana
VymazatThank you, Ella. Heve a nice week. ivana
Vymazat