pondělí 28. září 2015

Křehký švestkový koláč - snadný


Jen 4 suroviny:
100g cukru, 200g másla, 300g hl.mouky a vypeckované švestky.
První tři suroviny zpracujeme do hladkého testa, vyválíme na velikost koláčové formy, pomocí válku přeneseme na formu. Pečeme max. 10 minut na 180°C. vyjmeme z trouby, poklademe přepůlené švestky, pocukrujeme a dopečeme v troubě. Koláč je hotov dokud se švestky nepřipalují, ale zároveň nesmí být sirové. 







3 komentáře:

  1. Vypadá výborně! Vyzkouším! Děkuji za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I dost dobře chutná, šel na odbyt velmi rychle. Ahoj Ivana

      Vymazat
  2. Taketo jednoduche receptiky milujem...ukladam si ho :-) kolacik vyzera vyborne...

    OdpovědětVymazat