sobota 4. července 2015

Tvarohové vdolky (kynuté)











Těsto:
Kvásek (2 lžíce cukru, 25g droždí, 125ml mléka), 250g mouky, 2 žloutky, 1 dcl oleje, špetka soli. Kvásek nechat vzejít v teplém mléce a pak přilít k ostatním surovinám do mísy a zpracovat. Dát kynout asi na 30 minut.
Náplň:
2 tvarohy, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce krupice, citronová kůra, hrozinky nebo sušené borůvky.
Rumový roztok:
30 g rozpuštěného másla, rum dle libosti
Drobenka:
30g mouoky, cukru, másla a zpracovat drobenku

Postup:
Vyválet těsto na asi půl centimetrový plát, z něj vykrajovat čverečky ve velikost 8cm x 8cm, Štědře naplnit vanilkovou náplní, rohy čtverce spojit a spojem dolů uložit na plech. Potřít rumovým roztokem a pospat drobenkou. Péct na 180°C do růžova.

Dobrou chuť
Ivana










2 komentáře: