Rebarborové stonky (netřeba loupat) nasekáme na 3cm špalíčky, spolu s meduňkou povaříme v litru vody pár minut do změknutí. Pak přecedíme přes cedník a dále ještě přes plátýnko, aby v sirupu nebyly nečistoty. Přidáme citron nebo kys. citronovou a kilo cukru. promícháme, přivedeme k varu a horké naléváme do sklenic.
Uchováváme v chladničce.
Zajímavý recept.....jak to dlouho vydrží v lednici?
OdpovědětVymazatHezký zbytek víkendu.Eva
Ahoj Evi, pokud je při výrobě dodržena čistota, tak mi sirupy v chladničce běžně vydrží v řádu několika měsíců. Pampeliškový dokonce i rok. Měj se pěkně Ivana
VymazatZajímavý recept.....jak to dlouho vydrží v lednici?
OdpovědětVymazatHezký zbytek víkendu.Eva