neděle 25. února 2018

Knihovna

Urovnávání, třídění a nějaké malé vyřazování v mé knihovně mám zdárně za sebou. Krom knih mám v knihovně i spoustu šanonů, úložných boxů na různé kreativní tvoření a samozřejmě bez nějakého toho starého doplňku se to u mě neobejde. 
Hrozně moc se mi líbí když má někdo v knihovně pokojovou květinu, designovou vázu nebo něco, co je čistě dekorační a do knihovny vlastně vůbec ani nepatří. ...a to se mi přesně líbí na nordic stylu - něco rodinného, osobního, zajímavého, uměleckého,... si zařadit do knihovny, nebo jen na jednu polici s knihami, nebo kamkoli do interieru, kde se to primárně neočekává. 
Třeba i proutěný koš s vlnou a jehlicemi vložen mezi knihy dodává celé knihovně osobitý ráz.
... a tak alespoň aloe a starý telefon jsem si "vecpala" do knihovny.

Jak vypadá vaše knihovna, máte tam jen hezky srovnané knihy?









   

26 komentářů:

  1. Mám tam lecos i ty kytky, ale moje knihovna by potřebovala velký generální úklid :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uklízet v knihovně pro mě bylo horší než nýt okna :-) Kytkám v knihovně zdar :-)

      Vymazat
  2. I já mám v knihovně krom knih... na byl by to celkem seznam :o)
    Ivanko, povedla se ti!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. I já mám v knihovně ledacos :-)Měla bych uklidit...Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se k úklidu v knihovně odhodlávala dost dlouho :-)

      Vymazat
  4. Také se mi líbí, když v knihovně nejsou jenom knihy. Moc hezky sis ji uspořádala a až tě to takhle přestane bavit, může se přesouvat a obměňovat:-).
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Henrietko, na další přesun nechci ani pomyslet :-) :-) Měj se krásně, I.

      Vymazat
  5. Také tam mam i něco navíc ne jen knihy..... fotky lidiček co už tu nejsou,svícen od syna.Kameny z cest.Moc se mi líbi vás plat dřeva,pokud by manžel chtel vyrobit další koupím. A krásné příspěvky vkla dáte, j energie tak dál. ...Leona K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonko, ráda bych s plátem dřeva vyhověla. Jen ten materiál chybí :-( Náhodou se namanuly dva odřezky, jeden je křivý, bylo škoda ho spálit. Takže bohužel, nevyhovím. Děkuji za pěkná slova, krásné dny přeji, I.

      Vymazat
  6. Pokud by šlo jenom o mne, tak bych v knihovně měla jenom knihy. Pěkně a přehledně srovnané, tak abych přesně mohla sáhnout a tu "svoji" knihu vytáhnout. Byly by zcela bez prachu, tématicky a podle velikosti řazené... Když se však otočím, tak vidím knihovnu, do které mi bližní propašovali kde co! Tak třeba na mne shlíží kostěný budha a jakási čínská placatá panenka, několik sněžných těžítek, jarmulka a taky vidím, že se mi knihy mísí s obaly s DVD. Jasné je mi to hned, to je pašung mého muže...upomínky na cesty do světa. V druhé části knihovny se pak nahromadily jakési umělecké artefakty tvorby mé dcery... takže je tam několik povedených a nepovedených keramických hrnků, drobností, sov a koček. Nic se nesmí vyhodit... Květinu aktuálně v knihovně nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dianko, mít tvorbu tvé dcery v knihovně, to je čest! Tomu dobře rozumím, mám toho od dětí po celém domě plno :-) :-) :-)

      Vymazat
  7. Já nemám otevřené police, ale skříňky se skleněnými dvířky (protože nerada utírám prach). Ale taky mi v knihovně jinak stojí ledacos - skleněná mísa s kamínky z cest, pár šišek, růže z pouti, vazička s listy ginga, které jsem nasbírala na dovolené... A generální úklid by potřebovala taky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a to je to, co se mi právě na knihovnách líbí - dělat si knihovnu originálně, podle sebe. ...a generální úklid určitě počká :-) :-) Měj se hezky Stáňo, I.

      Vymazat
  8. Ivi, moc hezká knihovna. Taky mám ráda mezi knížkami i jiné věci, je to takové své ;-) Hezké dny D.

    OdpovědětVymazat
  9. Ivanko, moc hezká knihovna. Přinutila si mě rozhlédnout se po té naší. Jsou tam různé rodinné fotky, starý telefon, stará váza zlatozelená, kterou jsem dostala, nechci ji vyhodit, nikam se nehodí, velká maska plameňáka z absolventského režijního představení naší dcery z DAMU, poslední odřené capáčky našeho posledního dítěte a tak bych mohla pokračovat, knihovnu máme celkem velkou. Měj krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Capáčky v knihovně - to musí být rozkošné :-)

      Vymazat
  10. Ilonko,
    tak moc bych si přála knihovnu, do které bych mohla dát i dekorace, kytku... Jenže ta naše zabírá půl obýváku a jsou v ní fakt jen knihy, které nemám kam jinam dát. A já mám knihy srovnané podle velikosti a barevně k sobě. Asi to bude nějaká diagnóza.
    Knihovna je spolu s černou zdí a dřevěnou truhlou nádherné zákoutí.

    OdpovědětVymazat
  11. Mne sa to tak tiež páči, chystám sa založiť si zostavu Ivar Ikea na bielo, so skrinkami, v obývačke a presne tak som to chcela: košík s vlnou, stará krabička, kvet....
    Mimochodom, po tridsaťročnom manželstve, so štyrmi deťmi a s nejakým tým sťahovaním, sme knžnicu rozobrali X-krát, vytriedili a knihy poslali do knižnice a na autobusovú zástavku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Alenko, se sestavou Ivar z IKea budeš mít knihovnu moc pěknou :-)

      Vymazat
  12. Jé, tak jsem zvedla oči k našim třem knihovnám od země až skoro po strop. Mám ráda knihy srovnané podle autorů, podle žánrů (asi jsem pedant :o) či co), vidím několik květináčů s pokojovými květinami, opřený obrázek o hřbety knih, svícen, vázu s větvičkami (potřebovalo by obměnit).
    Ivanko, tvé zákoutí je moc hezké.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  13. Mám tam len knihy, lebo aj na tie je tam už málo miesta :( ... :D Pozdravujem Marta

    OdpovědětVymazat
  14. Je to krásné! Moc se mi líbí ta truhla :-) K.

    OdpovědětVymazat