V tomto období chřipek i jiných viróz bych ráda doporučila tuto preventivní i "uzdravující" polévku. Polévka je připravená z cibule, česneku a zázvoru, je zjemněná mlékem a zahuštěná bramborem a chutná opravdu moc dobře.
Postup:
Do menšího hrnce s vodou dáme vařit 1 větší cibuli (nasekanou na kostičky), 1 větší brambor (nakrájen na kostky), 2 centimetrové plátky očištěného zázvoru. Posolíme, opepříme a vaříme až do změknutí brambor. Vyjmeme plátky zázvoru a zbytek polévky rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek (už nevaříme) a dolijeme mlékem dle libosti.
cibule - antibiotikum, pomáhá při zahlenění¨
česnek - antibakteriální a protiplísňový účinek
zázvor - zahřívací účinek, zlepšuje trávení, prevence proti chřipce
Ivanko, to je bezva tip, myslim, ze by mi mohla chutnat. Mej se. M.
OdpovědětVymazatMarci, je skvělá, vyzkoušej :-)
VymazatSamé správné ingredience, chřipka nemá šanci :o).
OdpovědětVymazatHezké víkendové dny.
Ála
Alčo, hezké dny i tobě :-) I.
VymazatIvanko, takové polévky mám ráda. Hezký víkend.Iva
OdpovědětVymazatIvi, tak určitě vyzkoušej :-) Ivana
VymazatIvanko, ta musí být výborná! Hned jak si pořídím nový tyčový mixér, vyzkouším!
OdpovědětVymazatPa, Helena
Takovéto polévky miluji - rychlé, dobré, zdravé. ;-) Díky za tip. D. :-)
OdpovědětVymazat