pondělí 13. března 2017

Přírodní roztok proti červotoči

Objevila jsem ve starém šicím stroji šikovnou zásuvku. Bude třeba ji trochu přikrášlit, ale největší problém je, že je zespoda "chycena" červotočem. Myslím si, že už tam brouček není, ale co kdyby přece jen náhodou ......!!! 
Prostředků proti červotoči je v drogeriích dost, ale všechny jsou relativně nebezpečné. Alespoň v tom, že věc ošetřena těmito postřiky by neměla přicházet do kontaktu s pokožkou. 
Proto jsem zvolila svou osvědčenou recepturu a dřevěnou zásuvku ošetřila přírodně. 

Recept na roztok pro případné zájemce:
Ocet + sůl + pepř nechat společně vyluhovat aspoň 24 hodin, pak přecedit přes jemnější sítko.
Aplikovat injektáži, větší zasažené plochy možno postříkat.
Opakovat vícekrát. 






6 komentářů:

  1. Az jsem se uvodni fotky lekla, ale dobre to dopadlo:-). Zajimavy recept, neznam, drzim palce, at je broucek pryc. Jinak kousek je to vystavni. Pekny den, Ivanko. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám stejnou zásuvku, vlastně dvě, jedna je trochu větší a docela si mne navrtala,abych je raději prozkoumala. Díky za podělení se s prostředkem, také nemám příliš v oblibě chemii, i když bez ní občas také něco nejde.
    Hezké dny Ivanko.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. To je dobré, ....... Na terasu sme použili staré trámy, aj keď sme ich prestriekali, vidím že niekde sú čerstvé stopy. Rozmýšľala som čím zachrániť drevo, vyskúšam. Príjemný deň.

    OdpovědětVymazat
  4. Nic takového jsem nikdy neviděla ani o tom neslyšela, zas jsem se něco přiučila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavý prostředek, o takovém jsem ještě neslyšela. A prosím,v jakém poměru? Mám po babičce také starý stroj, prozkoumám, zda si s něj někdo neudělal svůj domeček. ;-)D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já to do octu sypu od oka, ale solí ani pepřem rozhodně nešetřím :-) Myslím, že poměr není důležitý, Už ten ocet sám o sobě je docela účinný.

      Vymazat