pondělí 12. září 2016

Citronová buchta

Tento recept jsem si opsala od někoho z blogu, bohužel nevzpomínám si, který blog to byl.
Buchta je vynikající, vláčná, a tak si dovoluji recept uvést na svém blogu bez odkazu na blog, odkud recept pochází (snad mi to dotyčná blogerka odpustí).
Suroviny:
120g změklého másla
3 vejce
130g cukru krupice
šťáva ze dvou citronů
200g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Postup:
Máslo s cukrem vyšlehat, pak přidat vejce a citron a opět vyšlehat. V míse smíchat mouku s práškem do pečiva a vše dohromady promíchat.
Těsto vylít do vymazané a vysypané formy, péct 30 minut na 170°C.



8 komentářů:

  1. Tady je to jedno lakadlo ta druhym:-), vypada uzasne. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Opisuji,určitě zkusím,citronové jsou nej ;-) .Děkujiii H.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivanko, taky jí peču ( a měla jsem ji u na blogu :o)), ale jistě jsem nebyla jediná, protože je fakt moc dobrá! Máš ji krásnou i v řezu, velmi efektní!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, já jsem si myslela, že ji mám obkoukanou od tebe :-) Moc děkuji za recept, je fakt skvělá :-)

      Vymazat
  4. Ivanka pre nás amatérov, čo je to ružové uprostred? Potravinové farbivo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitko, je to probarvené šťávou z červené řepy :-)

      Vymazat