To je tak, když dostanete 2 kila domácí brynzy.
Podělíte se, ale pořád je ji docela dost, obzvlášť když víte, že se během tří dnů zkazí.
Takže polévka a tyčinky.
Brynzová polévka chutná jako zelňačka bez zelí :-)
Kostičky brambor orestovat na cibulce, přidat sladkou mletou papriku, sůl a kmín, podlít vodou a podusit. Na závěr do polévky rozdrobit brynzu, důkladně promíchat.
Tyčinky jsou skvělou pochutinou k vínu, pivu nebo k čerstvému salátu:
Recept:
125 g másla, 125 g brynzy, 1 hrnek hladké mouky, lžička prášku do pečiva, sůl.
Zpracovat těsto, rozválet, nakrájet na 10-20 cm dlouhé proužky, potřít rozšlehaným vajíčkem a péct na 190°C dorůžova.
Krásně voní, jsou křehké, v puse se rozpadají.
Dobrou chuť.
Ivana
Ivanko, brynzu mám moc ráda a ty tyčinky bych si určitě dala. Měj pěkné dny.
OdpovědětVymazatPáni, Ivanko! Dala bych si obojí! Mňam!
OdpovědětVymazatMěj hezké dny, Helena
Ivano, na polévku mne nikdo moc nenaláká, ale ty tyčinky, ty bych si dala hned. Díky za recept.
OdpovědětVymazatBryndzové hody u vás)))))
OdpovědětVymazatDala bych si)))
Přeji hezký víkend. Eva
Ivi, a tá polievka bryndzová nemá bielu farbu? Toto určite skúsim. A tie tyčinky tiež. Máme veľmi radi bryndzu. Díky za tip!
OdpovědětVymazat