čtvrtek 2. ledna 2020

Jednoduchý pomerančový sirup

Vhodný pro studené i teplé nápoje, se zázvorem, s rumem, s ledem, nebo jen tak do vody nebo čaje.
Jak na sirup:
Vymačkat šťávu z několika pomerančů, přidat cukr, svitek skořice, badyán, popř. hřebíček. Za stálého míchání svařit do max. 85°C, odstavit a nechat chvíli koření vyluhovat. Po té přecedit a nalít do předem vyhřáté lahve. Uchovávat v chladu!
Vyzkoušejte!!!
Ivana


5 komentářů:

  1. Ivo, sirup vypadá moc dobře...lednový detoxikační plný vitamínů.
    To teď všichni budeme potřebovat. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Ivi,
    sirup vyzerá skvele a určite tak aj chutí, musím ho vyskúšať.
    Pekný večer,
    A.

    OdpovědětVymazat
  3. jednoduché a nepochybně dobré - děkuji za typ, Ivanko!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá moc pěkně, já ale až tak moc nemusím kořeněné věci a po Vánocích se chci trochu vyhnout i cukru (i když se mi to zatím moc nevede), tak si nebudu domů vyrábět žádné pokušení. Ale možná bych to mohla použít jako tip na příští dárky pro kolegy :)

    OdpovědětVymazat
  5. hmmmmm...toto mám chuť vyskúšať!
    Jolana z yellowhouseideas.blogspot.com

    OdpovědětVymazat