pátek 8. dubna 2016

Falešný KUBA

Nejsou teď pravé hříbky, nevadí. I ze žampionů je houbový KUBA skvělý. Postup asi všichni znáte, moje rychlá verze:
Na slanině a cibulce opečeme žampiony, osolíme, přidáme kmín a pepř. 
V osolené vodě uvaříme kroupy většího zrna (já měla doma jen malé, není to ono).
Pak vše promícháme v jedné pánvi a na závěr přidáme prolisovaný česnek (já dělám tak, aby už česnek neprošel tepelnou úpravou).
Chutná výborně, skvělé zpestření jídelníčku.
Dobrou chuť
Ivana


4 komentáře:

  1. Ahoj Ivanka, napíš mi prosím adresu na mail...kavickamarcela@gmail.com . Knižka je Tvoja :))papa, maj sa , Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, hned bych ochutnala. Já kubu ještě zapékám v troubě, tohle je fakt super rychlovka.
    Ivanko, posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. No Ivanko, dobré připomenutí, mám plno sušených hub, tak bych ho mohla také uvařit.
    Hezké dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Taky doma ještě jsou poslední sušené houby :-)
    Pavel

    OdpovědětVymazat