Nejsou teď pravé hříbky, nevadí. I ze žampionů je houbový KUBA skvělý. Postup asi všichni znáte, moje rychlá verze:
Na slanině a cibulce opečeme žampiony, osolíme, přidáme kmín a pepř.
V osolené vodě uvaříme kroupy většího zrna (já měla doma jen malé, není to ono).
Pak vše promícháme v jedné pánvi a na závěr přidáme prolisovaný česnek (já dělám tak, aby už česnek neprošel tepelnou úpravou).
Chutná výborně, skvělé zpestření jídelníčku.
Dobrou chuť
Ivana
Ahoj Ivanka, napíš mi prosím adresu na mail...kavickamarcela@gmail.com . Knižka je Tvoja :))papa, maj sa , Marcela
OdpovědětVymazatMňam, hned bych ochutnala. Já kubu ještě zapékám v troubě, tohle je fakt super rychlovka.
OdpovědětVymazatIvanko, posílám pozdravy, Helena
No Ivanko, dobré připomenutí, mám plno sušených hub, tak bych ho mohla také uvařit.
OdpovědětVymazatHezké dny.
Ála
Taky doma ještě jsou poslední sušené houby :-)
OdpovědětVymazatPavel